Vil gjøre Nes grønnere

Kanmer åpner bruktbutikk i samarbeid med

Esval Miljøpark

(04.05.2016) I februar i år signerte Esval Miljøpark en avtale med Kanmer as, som eies av Nes kommune, om åpningen av en bruktbutikk.

I april ble det avholdt en navnekonkurranse på foretakenes Facebooksider, og responsen var stor. Vinneren ble trukket 02.mai, og navnet på butikken blir "BrukaNes". Forslaget kom fra Aud Rybråten Drevvatne, som gikk av med seieren da forslaget hennes omfavner både vareutvalget og samarbeidet mellom Kanmer og Esval.

Bruktbutikken blir liggende på Runni og skal etter planen åpne i august.

Esval Miljøpark vil i samarbeid med sine kunder plukke ut gjenstander som kan settes i stand og selges videre i butikken. Det er satt opp et eget telt til mottak av varer på gjenvinningsstasjonen i Miljøparken hvor besøkende kan levere ønskede varer til gjenbruk. Kanmer vil deretter hente varene og klargjøre dem for salg i bruktbutikken.

Kanmer driver med ulike arbeidstiltak og tilbyr en rekke tjenester. Bruktbutikken vil bidra til å skape en enda bedre arbeidsarena for Kanmers deltakere og ansatte, samt bidra til økt gjenvinning og gjenbruk i kommunen. Målsettingen er å kunne tilby lærekandidater praktisk arbeidstrening ved å jobbe i mottak, med klargjøring av varer og drift av butikken.