Kurs i kompostering 2015

(10.08.2015) I samarbeid med Esval Miljøpark inviterer Nes hagelag til et studiekurs i hjemmekompostering. I Nes er det ca. 200 husstander som komposterer, og i tillegg er det 35 bruk som komposterer i gjødselkjeller. Kompostering gir førsteklasses matjord til egen plen, blomsterbed og grønnsakhage.

- Dette er et godt og positivt tiltak for miljøet, og i tillegg slipper du billigere når det gjelder kommunale avgifter, sier renovasjonsansvarlig i Esval Miljøpark, Lindis Assmann. Hun oppfordrer flere til å begynne, og nevner at kurset utgjør grunnlaget for å kunne fritas fra den kommunale ordningen for våtorganisk avfall. - Kompostering et fint tiltak som vi ønsker å videreføre og utvide, avslutter Assmann.

- Deltakeren vil lære om kompostering i teori og praksis. Det er ingen krav til forkunnskaper, sier kompostansvarlig i Nes hagelag, Merethe H. Frøystad.
-Det er fullt mulig å bygge sin egen kompostdunk. Arbeidsbeskrivelse, tegninger og materialisten finnes i heftet som deles ut på kurset, forteller Frøystad.

Komposteringskurset består av èn hovedsamling i Nes rådhus torsdag 27. august. De resterende tre møtene er selvstudie i grupper arrangert i privat regi. Kurset er beregnet for dem som skal starte med hjemmekompostering, eller som vurderer å begynne med det.
- Kurset er gratis, men deltakerne må betale for kursmateriell. Det er et tilbud til alle nesbuer som ønsker å være mest mulig miljøvennlige. Kurset har vi kalt "Ren jord" så ta kontakt med Esval Miljøpark for påmelding, oppfordrer Frøystad.

Dato: 27.august 2015
Klokkeslett: 19-22
Sted: Nes Rådhus, Rådhusgata 2, 2150 Årnes

Påmeldingsfrist: 25.august

Kontaktperson: Lindis Assmann, lindis@esval.no - tlf. 936 18 940.